219 besökare online / 43 527 medlemmar / 6 174 334 inlägg / 63 361 ämnen

Ämne: Gåslever

Resultat 1 till 13 av 13

  1. #1

    Gåslever

    nästa lördag ska jag servera gåslever till förrätt, men vad har man till? rostat bröd och vindruvor, men hur kan man mer variera det hela?
    Parce que je le vaux bien
  2. #2
    duckies avatar
    Omnipotent
    Reg.datum dec 2002
    Ort Paradiset
    Inlägg 15 075
    åååå vad l'nge sedan det var jag åt det! Jag hittade detta recept bara, har inte testat det själv:


    Sallad på gåslever, hummer och löskokta ägg
    Ingredienser
    Beräknat för 3 portioner
    1 st kokt hummer
    4 st ägg, ekologiska
    60 g haricots verts, snoppade
    60 g späda vaxbönor, snoppade
    2 msk olivolja, extra virgin
    2 tsk rödvinsvinäger
    2 tsk chardonnay- eller vitvinsvinäger
    1 tsk havssalt
    75 g gåslever
    1 handfull mâchesallad, sköljd
    2 1/2 msk jordnötsolja
    2 st salladslökar, finskivade
    färsk ingefära, 6 cm, skalad och skivad
    4 st vitlöksklyftor, krossade
    1 tsk havssalt


    Gör så här:
    Ta köttet ur hummern, skär det i stora bitar. Koka äggen i 4 min., spola i kallt vatten, skala. Lägg bönorna i kokande saltat vatten, låt koka tills de är mjuka men spänstiga. Spola i kallt vatten, låt rinna av. Häll över olivolja, vinägrarna och salt. Blanda.

    Skär gåslevern i skivor och riv försiktigt äggen i två delar. Lägg upp mâchesalladen på ett fat, lägg över bönorna. Spara lite av dressingen de låg i. Arrangera äggen och hummerköttet på fatet, lägg gåslevern överst och häll över den sparade dressingen.
    ....
    - Queen of fucking everything -
  3. #3
    Ursprungligen inskrivet av duckie
    åååå vad l'nge sedan det var jag åt det! Jag hittade detta recept bara, har inte testat det själv:


    Sallad på gåslever, hummer och löskokta ägg
    Det lät jättegott
    MEN jag vill ha nåt lite enklare eftersom menyn ska se ut så här;

    Förrätt: Gåslever
    Dryck: Tokaji

    Huvudrätt: Lammytterfilé med potatistårta, marsalasås och rostade grönsaker
    Dryck: Rust En Vrede

    Efterrätt: Chokladbakelse med hemgjord vaniljglass
    Dryck: Commandaria

    Därför tänkte jag hålla förrätten lite enklare...
    Lite goda tillbehör "bara"...
    Parce que je le vaux bien
  4. #4
    Gert Anderssons avatar
    Registered User
    Reg.datum mar 2005
    Ort Västgötaslätten
    Inlägg 38
    Prova gärna att äta bara med såna där små skorpor, Crostinos, och fikonmarmelad. Gärna champagne till. Det fick jag hos en god vän, det var jättegott.
    Varje dag är en gåva
  5. #5
    WARs avatar
    kåt som en marskatt
    Reg.datum feb 2002
    Ort I småbarnsträsket
    Inlägg 42 939
    Ursprungligen inskrivet av Avalon
    Det lät jättegott
    MEN jag vill ha nåt lite enklare eftersom menyn ska se ut så här;

    Förrätt: Gåslever
    Dryck: Tokaji

    Huvudrätt: Lammytterfilé med potatistårta, marsalasås och rostade grönsaker
    Dryck: Rust En Vrede

    Efterrätt: Chokladbakelse med hemgjord vaniljglass
    Dryck: Commandaria

    Därför tänkte jag hålla förrätten lite enklare...
    Lite goda tillbehör "bara"...

    Ååååh, va gott !



    / W
    Remember remember the fifth of November
    Gunpowder, treason and plot.
    I see no reason why gunpowder, treason
    Should ever be forgot...


    Otur! Otur! Otur!

  6. #6
    Ursprungligen inskrivet av Avalon
    Det lät jättegott
    MEN jag vill ha nåt lite enklare eftersom menyn ska se ut så här;

    Förrätt: Gåslever
    Dryck: Tokaji

    Huvudrätt: Lammytterfilé med potatistårta, marsalasås och rostade grönsaker
    Dryck: Rust En Vrede

    Efterrätt: Chokladbakelse med hemgjord vaniljglass
    Dryck: Commandaria

    Därför tänkte jag hålla förrätten lite enklare...
    Lite goda tillbehör "bara"...
    Hm.. jättekonstigt avalon men jag tror min inbjudan har kommit bort med posten!? Kan du inte skicka om den är du snäll!

  7. #7
    Dylans avatar
    Dylle
    Reg.datum mar 2002
    Ort gold dust on the streets
    Inlägg 1 060
    Nåt sött är nästan nödvändigt för att bryta, nämnda fikonmarmelad eller en söt hemgjord rabarberchutney eller tranbär. Kaloriberika brödet genom att steka det istället för att rosta och komplettera med lite lite sallad av det beskare slaget. Och bjud mig på middagen!
    Ita est.
  8. #8
    Registered User
    Reg.datum nov 2002
    Ort fjollträsk
    Inlägg 14 417
    Och glöm inte dricka en stor bärs till!
    I never finish anyth
  9. #9

    Re: Gåslever

    Ursprungligen inskrivet av Avalon
    nästa lördag ska jag servera gåslever till förrätt, men vad har man till? rostat bröd och vindruvor, men hur kan man mer variera det hela?
    När jag bodde hemma, så gjorde min mamma en s k förrätt med gåslever:

    Vitt bröd (utan skalkar), smöra bröden,ett salladsblad, lägg på ett kronärtsskockshjärta samt en bit tjock skiva gåsleverpastej. Toppa med en cocktail-tomat.
  10. #10

    Re: Gåslever

    Ursprungligen inskrivet av Avalon
    nästa lördag ska jag servera gåslever till förrätt, men vad har man till? rostat bröd och vindruvor, men hur kan man mer variera det hela?
    Gåslever eller gåsleverpaté?
    Till gåsleverpaté så är inlagda minigurkor (corneshonger eller hur det nu stavas) en klassiker.
  11. #11
    Åt en jättegod gåsleverpaté för ett par veckor sedan som Bosse bjöd på. Bosse är en fena på mat
  12. #12
    Ursprungligen inskrivet av Dylan
    Nåt sött är nästan nödvändigt för att bryta, nämnda fikonmarmelad eller en söt hemgjord rabarberchutney eller tranbär. Kaloriberika brödet genom att steka det istället för att rosta och komplettera med lite lite sallad av det beskare slaget. Och bjud mig på middagen!
    Kastanjepuré
  13. #13
    Det blev: gåsleverpaté, hemgjord rabarbchutney, lite machée och stekta brödtrianglar

    Smaskens och succé iallafall!
    Parce que je le vaux bien

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg